Skip to main content

Wat een jaar. 2020 zou vol met kunstactiviteiten zijn. Veel nieuwe dingen gemaakt in de hoop die bij verschillende exposities te laten zien. De helft van de activiteiten vindt geen doorgang op de geplande data. Ik hoop dat daar snel verandering in komt, maar het is en blijft afwachten wat er gaat gebeuren. Van het vele nieuws dat ons overspoelde met Covid-19 waren het vooral de foto’s van het virus die mijn aandacht trokken. De merkwaardige vormen en het ‘gedwarrel’ in de ruimte vind ik bijzonder. Door nieuwsgierigheid gedreven ging ik steeds meer foto’s van allerlei virussen en micro-organismen bekijken. Dat heeft me enorm geïnspireerd. En zoals het proces meestal bij mij verloopt: de foto’s bekijk ik, sla alle indrukken, kleuren vormen e.d. op, maar als ik ga schilderen neem ik er nooit een afbeelding bij. Ik begin met schilderen en de beelden die ik blijkbaar op een of andere manier heb opgeslagen komen op een geheel andere wijze op mijn paneel.

Maart, april en mei, de drie maanden dat we voornamelijk thuis moesten doorbrengen, hebben dan ook het een en ander opgeleverd. Hieronder staat een serie van drie, Random 1, 2 en 3.

 

Art Eindhoven : gaat door op 12 en 13 september 2020

https://arteindhoven.nl/

Art Eindhoven is een grote kunstbeurs in het Klokgebouw in Eindhoven. Er zijn meer dan honderd deelnemende kunstenaars. Helaas kon de beurs in april niet doorgaan, hij is nu verplaatst naar zaterdag 12 en zondag 13 september. Wil je daar graag naar toe, laat dat via het contactformulier op mijn site even weten, dan stuur ik je een link waarmee je een gratis toegangskaart kan krijgen.

Kerkje van Persingen : verplaatst naar 2022

http://kerkjevanpersingen.nl/

Dit jaar zou ik in mei exposeren, samen met een andere kunstenares, in het Kerkje van Persingen. Dat kon helaas niet doorgaan en dat is verplaatst naar 2022. Een hele tijd vooruit dus.

Dit jaar zou ik in mei exposeren, samen met een andere kunstenares, in het Kerkje van Persingen. Dat kon helaas niet doorgaan en dat is verplaatst naar 2022. Een hele tijd vooruit dus.

Kunstschouw: verplaatst naar 2021

https://www.kunstschouw.nl/

Ook de Kunstschouw in Zeeland in juni ging niet door dit jaar. Jammer, we hadden er een vakantie omheen gepland. De Kunstschouw is verplaatst naar volgend jaar en dan maar hopen dat die doorgang kan vinden.

ADAF: gaat door op 9, 10 en 11 oktober

In 9, 10 en 11 oktober is de ADAF in Amsterdam. Zoals het er nu naar uitziet gaat die gewoon door.

Annelies Janssen

Author Annelies Janssen

Ik werk sinds 2015 veel met bijenwas houten panelen. Deze techniek is voor mij een ontdekkingstocht en vereist een planmatige aanpak. Composities ontstaan net als bij acrylverf, eigenlijk vanzelf. Het lijkt er op dat ik beelden op mijn netvlies heb, die op het houten paneel of het doek als vanzelf tevoorschijn komen. Op mijn blog deel ik graag mijn ervaringen.

More posts by Annelies Janssen

info@anneliesjanssen.nl