‘Etalagekunst’

By 30 januari, 2019 februari 16th, 2019 Exposities

Pronken in de Klaasstraat, winkelstraat in Venlo.

De Klaasstraat pronkt met poëzie

Er hangt een schilderij van mij in een etalage in de Nieuwstraat, om de hoek bij de Klaasstraat, bij Foto Kino Linders. Een houtenpaneel van 80 x 80  met bijenwas en pigmenten bij het gedicht ‘De Droom’ van Herman Pieter de Boer.

Hieronder de tekst van het Poëzieproject:

In samenwerking met het Kunstencentrum en de Bibliotheek (poëziegroep) worden in de Klaasstraat etalages verluchtigd met een geïllustreerd gedicht. Deelnemers aan de poëziegroep wordt gevraagd om hun mooiste gedicht uit te kiezen. Cursisten van het Kunstencentrum gaan er een passende invulling bij bedenken … (In samenwerking met Kunstencentrum, Koops en andere winkeliers van de Klaasstraat)

VenlopoëZiet geeft samen met Bibliotheek Venlo, boekhandel Koops, De Nieuwe Scène en het Kunstencentrum inhoud aan de landelijke Poëzieweek die van 31 januari tot 6 februari plaatsvindt. De dichter Hagar Peeters komt naar Venlo, de Klaasstraat kleurt poëzie, en Pablo Neruda maakt kennis met een postbode.

Annelies Janssen

Author Annelies Janssen

Ik werk sinds 2015 veel met bijenwas houten panelen. Deze techniek is voor mij een ontdekkingstocht en vereist een planmatige aanpak. Composities ontstaan net als bij acrylverf, eigenlijk vanzelf. Het lijkt er op dat ik beelden op mijn netvlies heb, die op het houten paneel of het doek als vanzelf tevoorschijn komen. Op mijn blog deel ik graag mijn ervaringen.

More posts by Annelies Janssen

info@anneliesjanssen.nl