Skip to main content

Bologna

By 7 december, 2019december 17th, 2019Bijenwas & Encaustic, Exposities, Nieuws, Video's

Vorige week zaterdag 30 november was de opening van de expositie van Little treasure Arts “The Illusion of Reality” in Galleria de Marchi, Bologna.

Het was ontzettend druk. 90 kunstenaars hebben daar hun werk hangen of staan, de meeste kunstenaars met 4 paneeltjes van 20 x 20 cm, enkele kunstenaars met kleine beeldhouwwerken. De expositie zag er heel mooi uit. Het moet een karwei zijn geweest om steeds 16 van die kleine schilderijtjes goed op te hangen. Op heel verschillende manieren wordt op zo’n klein formaat gewerkt. Met olieverf, acrylverf, maar ook heel verschillende fototechnieken en collages.

De catalogus die speciaal voor deze expositie is gemaakt ziet er geweldig uit.

Korte impressie van de catalogus in een filmpje:

Het is een mooie ervaring geweest. helaas was het niet mogelijk om zondag in de galerie aanwezig te zijn. Daar waren we uitgenodigd voor een hapje en een drankje, waardoor je makkelijker in gesprek kon komen met andere kunstenaars.

We hebben er een heerlijke week Bologna van gemaakt. Wat een mooie stad, gemoedelijke sfeer, veel te zien en ontzettend lekker eten. Wat een restaurantjes!

In die week zijn we nog een keer in de galerie gaan kijken en hebben met de eigenaren gesproken. Heel leuk!

Een mooie ervaring dus!

Annelies Janssen

Author Annelies Janssen

Ik werk sinds 2015 veel met bijenwas houten panelen. Deze techniek is voor mij een ontdekkingstocht en vereist een planmatige aanpak. Composities ontstaan net als bij acrylverf, eigenlijk vanzelf. Het lijkt er op dat ik beelden op mijn netvlies heb, die op het houten paneel of het doek als vanzelf tevoorschijn komen. Op mijn blog deel ik graag mijn ervaringen.

More posts by Annelies Janssen

info@anneliesjanssen.nl