Spanje

By 21 mei, 2019 Nieuws

Vorige week teruggekomen van een ´roadtrip´Spanje. We zijn vier weken weggeweest. Fantastisch! We zijn aan de oostkust begonnen, daarna naar het zuiden tot uiteindelijk Cádiz. Van daaruit zijn we weer naar het noorden gereden, door de binnenlanden. De landschappen hebben zijn zo kleurrijk: allerlei tinten groen, terra en bruin, de helderblauwe luchten met af en toe schitterende wolken, de  prachtig bloeiende bloemen, zeker in dit seizoen En dan het licht, met name bij Cádiz. Ik snap waarom ze dat de Costa del Luz noemen.

De binnenlanden zijn zo dunbevolkt dat de natuur daar nog op veel plekken ongerept is.  Ook de oude steden en stadjes zijn bijzonder, vaak nog heel authentiek. Verschillende musea bezocht, overzichtelijk qua grootte en met een bijzondere collectie van diverse kunstenaars. Heerlijk rustig!

En overal vielen allerlei structuren op: in de bestrating, op muren, aan de kust en in gebouwen:

De landschappen, de zee, de lucht, het licht en de vele kleuren, de exposities, de stadjes en de vele mooi bezienswaardigheden ……… thuis meteen zin om te beginnen.

Het is niet zo dat ik een landschap of wat dan ook precies wil schilderen, maar alles wat ik gezien heb heeft invloed op mijn werk.

Afgelopen week weer snel begonnen. Bij gebrek aan geschikte houten paneeltjes heb ik wat losse schetsjes gemaakt. Daarna toch een paar paneeltjes, 18 x 24 cm, getimmerd. De schetsen gebruik ik wel als uitgangspunt, maar zodra ik met de bijenwas aan het werk ga gebeuren er allerlei leuke en bijzondere dingen waar ik dan weer op inspeel.  In het eindresultaat zie je wel iets van de schets terug, maar het ziet er toch totaal anders uit.

Annelies Janssen

Author Annelies Janssen

Ik werk sinds 2015 veel met bijenwas houten panelen. Deze techniek is voor mij een ontdekkingstocht en vereist een planmatige aanpak. Composities ontstaan net als bij acrylverf, eigenlijk vanzelf. Het lijkt er op dat ik beelden op mijn netvlies heb, die op het houten paneel of het doek als vanzelf tevoorschijn komen. Op mijn blog deel ik graag mijn ervaringen.

More posts by Annelies Janssen

info@anneliesjanssen.nl