Skip to main content

Kunststroom Roerdalen-Wassenberg

In het weekend van 5 en 6 oktober 2024 is er weer de Kunststroom Roerdalen.

Kunststroom is sinds jaar en dag een begrip in de gemeente Roerdalen-Wassenberg. Kunstenaars uit de regio en daarbuiten exposeren op unieke locaties hun werk.

Dit jaar is de locatie waar mijn werk te zien is in Wassenberg. (Duitsland)

Welkom!

Over de locatie:

De ‘Bergfried’ Wassenberg is een van de slechts drie kastelen op een heuveltop aan de Nederrijn, naast Kleve en Liedberg. De delen van het heuvelfort binnen de stadsmuur die bewaard zijn gebleven, dateren bijna allemaal uit 1420. De vier verdiepingen tellende vierkante donjon uit de eerste helft van de 15e eeuw, staande op een heuvel die aan alle kanten afloopt, is gemaakt van baksteen en was het noordelijkste punt van de vestingwerken en residentie van de stadsvoogden en bestuurders van de stad Wassenberg. Van hieruit werd ook het enorme Meinweggebied beheerd.

Tegenwoordig doet deze toren dienst als uitkijktoren, met prachtig uitzicht over het Roerdal. En ….als locatie voor de Kunststroom.

Annelies Janssen

Author Annelies Janssen

Ik werk sinds 2015 veel met bijenwas houten panelen. Deze techniek is voor mij een ontdekkingstocht en vereist een planmatige aanpak. Composities ontstaan net als bij acrylverf, eigenlijk vanzelf. Het lijkt er op dat ik beelden op mijn netvlies heb, die op het houten paneel of het doek als vanzelf tevoorschijn komen. Op mijn blog deel ik graag mijn ervaringen.

More posts by Annelies Janssen

info@anneliesjanssen.nl