Kunststroom Roerdalen

By 10 oktober, 2019 februari 17th, 2022 Bijenwas & Encaustic, Blog, Exposities

http://www.kunststroomroerdalen.nl

Afgelopen weekend, 5 en 6 oktober 2019, was de Kunststroom Roerdalen.

In totaal exposeerden zo’n 60 kunstenaars op 14 verschillende lokaties.

Samen met twee andere kunstenaars exposeerde ik in de Sint Sebastianuskerk in Herkenbosch.

Voor het ophangen van schilderijen aan de muur moest de kruisweg eerst verwijderd worden. De schilderijen konden daardoor niet allemaal op gelijke hoogte gehangen worden. Dat had ook wel z’n charme.

Omdat er aan de muren weinig plek was, hebben we, mijn man en ik, nagedacht over hoe we het werk, met name de lange panelen van 20 x 180 cm, mooi konden presenteren. Dank zij de vindingrijkheid van Chris, mijn man dus, is het uiteindelijk een mooie presentatie geworden. Op het altaar stonden de panelen vrij in de ruimte. (zie filmpje https://www.facebook.com/annelies.janssentimmermans/videos/2732843753629168/

Zaterdagavond moest alles even van het altaar af voor de H.Mis op zondag. Dat had ook wel iets bijzonders:  de dienst werd gehouden tussen de kunstwerken.

Zaterdag waren er constant bezoekers , die ook veel belangstelling toonden. Heel leuk en soms hartverwarmend.

 Zondag, zo was de ervaring van de organisatoren, zou het veel drukker worden. Helaas, het weer heeft een beetje roet in het eten gegooid. Kunststroom Roerdalen is een route die normaal veel met de fiets wordt afgelegd, maar zondag was dat absoluut niet te doen, de regen viel meet bakken uit de hemel. De bezoekers, meestal met een druipende paraplu in de hand, waren wel heel enthousiast over het werk en de presentatie.

Het was een leuke ervaring!

Annelies Janssen

Author Annelies Janssen

Ik werk sinds 2015 veel met bijenwas houten panelen. Deze techniek is voor mij een ontdekkingstocht en vereist een planmatige aanpak. Composities ontstaan net als bij acrylverf, eigenlijk vanzelf. Het lijkt er op dat ik beelden op mijn netvlies heb, die op het houten paneel of het doek als vanzelf tevoorschijn komen. Op mijn blog deel ik graag mijn ervaringen.

More posts by Annelies Janssen

info@anneliesjanssen.nl