Skip to main content

De afgelopen maanden veel werk gemaakt, geïnspireerd door het coronavirus. Zoekend naar afbeeldingen daarvan, kwam ik allerlei bijzondere foto’s van virussen en micro-organismen tegen. Wat een pracht aan vormen en kleuren. Maar ik ben niet iemand die foto’s na schildert, ik laat dit soort afbeeldingen op me inwerken en iets daarvan komt vanzelf al of niet een keer tevoorschijn in een werk.

Hieronder een voorbeeld van een werk dat zo is ontstaan. Virussen dwarrelen vaak in de ‘ruimte’, ongeordend zo lijkt het. Daarom heten deze werken Random 1, Random 2 en Random 3 .

Random 2
40 x 80 cm

Waar ik nu meer met mijn gedachten ben is niet zozeer het virus zelf, maar de emotionele gevolgen ervan, het afstand houden van elkaar, geen zoen, geen knuffel, zelfs geen hand.

Belangrijk is dat we met elkaar in contact blijven, met familie, met vrienden, met buren: Keep in touch is een van die werken die ontstaan zijn met deze gedachten in mijn hoofd. Hieronder en in mijn portfolio staat er meer.

Hoop alleen dat ik niet meer al te lang door dit virus geleid wordt in mijn werk en ik weet (nog) niet hoe een vaccin kan inspireren. ; )

Annelies Janssen

Author Annelies Janssen

Ik werk sinds 2015 veel met bijenwas houten panelen. Deze techniek is voor mij een ontdekkingstocht en vereist een planmatige aanpak. Composities ontstaan net als bij acrylverf, eigenlijk vanzelf. Het lijkt er op dat ik beelden op mijn netvlies heb, die op het houten paneel of het doek als vanzelf tevoorschijn komen. Op mijn blog deel ik graag mijn ervaringen.

More posts by Annelies Janssen

info@anneliesjanssen.nl