Dat was een wasschilderij

By 9 juli, 2019 oktober 21st, 2019 Bijenwas & Encaustic, Nieuws

Zaterdag 30 juni was er een gitaarconcert in onze tuin. Een geweldig mooie zomeravond met prachtige gitaarmuziek.

Voor een sfeerimpressie klik hier.

Waarom over dit gitaarconcert

De achtergrond bij de gitaar op het affiche is een schilderij van mij, gemaakt met bijenwas. Bij het opbouwen van het podium voor het concert kwam het idee op om dit schilderij ook als achtergrond te gebruiken bij het podium. Ik hing het op tegen het tuinhuis, 36 graden en de zon scheen er een paar uur op. Ineens hoor ik: “Je schilderij is aan het smelten”. En ja hoor, de was druppelde op de grond.

Het effect was best aardig, ik dacht met een beetje bijwerken dat ik er wel weer iets van zou kunnen maken. Helaas. Uiteindelijk heb ik een heel groot deel van de was eraf geschraapt, een grote soepketel vol. Een kleine egale laag heb ik laten zitten, die heb ik als basis gebruikt.

Oud en nieuw

Weer helemaal opnieuw begonnen dus. Heel ander sfeer. Ik laat het even rusten en kijk dan of ik er nog iets aan ga veranderen.

Annelies Janssen

Author Annelies Janssen

Ik werk sinds 2015 veel met bijenwas houten panelen. Deze techniek is voor mij een ontdekkingstocht en vereist een planmatige aanpak. Composities ontstaan net als bij acrylverf, eigenlijk vanzelf. Het lijkt er op dat ik beelden op mijn netvlies heb, die op het houten paneel of het doek als vanzelf tevoorschijn komen. Op mijn blog deel ik graag mijn ervaringen.

More posts by Annelies Janssen

info@anneliesjanssen.nl